Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Ce au DISPUS procurorii Parchetului Militar în cazul caporalului care a AGRESAT SEXUAL o fetiță de 13 ani

breaking news

Un caporal din cadrul Ministerului Apărării Naționale a fost reținut, sâmbătă dimineață, de către procurorii Parchetului Militar din Capitală, pentru infracțiunea de agresiune sexuală, anunță MApN. Militarul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventivă, conform Mediafax.

„Procurorii Parchetului Militar București au dispus, în dimineața zilei de sâmbătă, 15 iunie, reținerea, pentru 24 de ore, a unui caporal din cadrul M.Ap.N. pentru o infracțiune de agresiune sexuală produsă vineri, 14 iunie, în Capitală. Caporalul va fi prezentat Tribunalului Militar București cu propunerea de arestare preventive pentru 30 de zile”, se arată într-un comunicat, transmis, sâmbătă de MApN.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Pământul s-a mișcat - Cutremur în România

Potrivit sursei citate, militarul, încadrat la UM 01348 București, era detașat la UM 01295 București și a fost declarat apt pentru serviciul militar la toate testările psihologice susținute

în calitate de militar profesionist, ultima testare fiind efectuată în luna noiembrie 2018.

„Unitatea militară în care este încadrat va dispune măsurile legale prevăzute de Legea nr 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști, respective suspendarea din funcție, situație în care cel în cauză nu beneficiază de niciun drept de la Ministerul Apărării Naționale.

Conform legii menționate, în situația în care, în urma trimiterii în judecată, va fi condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă, mililtarul va fi trecut în rezervă începând cu data suspendării din funcție”, se mai arată în comunicatul MApN.

Precizările Ministerului Apărării Naționale vin după ce, vineri, Poliția Capitalei a informat că agenții Secției 16 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală, agresorul fiind cadru militar.

"Prin apel 112, Secția 16 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a fost victima unei agresiuni de natură sexuală. În baza semnalmentele furnizate, polițiștii au depistat și identificat un bărbat de 38 de ani, pe care l au condus la sediul subunității", anunță Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Având în vedere că bărbatul depistat este cadru militar, cercetările vor fi continuate împreună cu Parchetul Militar, mai preciza Poliția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.