Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Comisia de politică externă cere rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador în SUA

audiere George Maior 12 09 2018

Comisia de politică externă a Senatului României a decis, prin vot, să solicite oficiale rechemarea ambasadorului George Maior de la Washington. Potrivit Antena 3, decizia a fost luată cu 6 voturi "pentru" şi 4 "împotrivă". Decizia vine după audierea lui Maior de săptămâna trecută.

Solicitarea va fi trimisă Ministerului Afacerilor Externe, care poate formula o propunere în acest sens. Decizia finală aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să faci pentru a avea o viaţă sănătoasă: Specialiştii ne spun totul

Comisia de politică externă a Senatului l-a audiat, miercuri, pe ambasadorul României în SUA, George Maior, în legătură cu ultimele sale declaraţii publice. 

În debutul şedinţei de audiere, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, membru al Comisiei de politică externă, a apreciat că performanţa avută de George Maior ca ambasador al României în SUA este una '"foarte slabă" şi l-a calificat pe acesta ca fiind "un agent politic partizan". 

De asemenea, el a propus transmiterea unei scrisori MAE, din care să reiasă că misiunea ambasadorului român în SUA nu poate continua. 

Tăriceanu a menţionat că George Maior a fost atenţionat de către ministrul de Externe asupra faptului că a încălcat codul etic şi normele de comportament din statutul cadrelor diplomatice şi consulare. "Practic, eu aş spune că, de facto, s-a descalificat în poziţia de ambasador", a menţionat el. 

George Maior a negat că s-ar fi implicat în politica internă americană, aşa cum l-a acuzat preşedintele Senatului. Ambasadorul României în SUA consideră că o eventuală rechemare a sa în ţară ar fi o greşeală politică în ceea ce priveşte relaţia româno-americană, pentru că şi-a făcut datoria ca ambasador "în interesul naţional românesc în mod exemplar". El susţine că există un interes politic în acest sens.

CITEȘTE ȘI: ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des .

Diplomatul a reafirmat că declaraţia sa despre scrisoarea trimisă autorităţilor de la Bucureşti de fostul primar al New-York-ului, Rudolf Giuliani, a fost una corectă. 

Comisia de politică externă a Senatului va transmite Ministerului Afacerilor Externe, în urma audierii lui George Maior, un punct de vedere referitor la discuţiile cu acesta. Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Cristian Dumitrescu, a declarat că punctul de vedere care va fi transmis Ministerului Afacerilor Externe urmează să fie supus dezbaterii într-o şedinţă care va avea loc luni, la ora 15,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.