Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Comisia Europeană ia măsuri împotriva Poloniei din cauza reformei judiciare

EUCham
polonia, EU

Comisia Europeană a lansat sâmbătă o procedură de infringement împotriva Poloniei după publicarea unei noi legi care, în opinia Bruxellesului, subminează independenţa tribunalelor de drept comun din această ţară, relatează AFP.

"Comisia Europeana a lansat o procedură de infringement împotriva Poloniei, printr-o scrisoare de confirmare oficială, în urma publicării în Monitorul Oficial polonez a legii privind organizarea instanţelor de drept comun vineri, 28 iulie", menţionează aceasta într-un comunicat citat de agerpres.ro.

Citește și: Dezvăluire EXPLOZIVĂ a comisarului Traian Berbeceanu! „Nu este LEGAL”

Executivul european a dat o lună termen Poloniei pentru a răspunde procedurii respective, care poate să conducă la sancţiuni financiare.

Actul normativ, care conferă ministrului justiţiei puterea de a numi şi destitui preşedinţii tribunalelor de drept comun, a fost promulgat marţi de către preşedintele polonez Andrzej Duda. Este una din cele trei legi adoptate de legislativul polonez în cadrul unei controversate reforme judiciare, criticată atât de Uniunea Europeană, cât şi de opoziţie, în opinia cărora aceasta va afecta independenţa justiţiei.

Citește și: Amenda care aproape închide o televiziune! 3 MILIOANE de euro pentru remarci homofobe

Guvernul polonez 'nu va accepta nicio formă de şantaj din partea oficialilor UE' în legătură cu reforma justiţiei, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului, Rafal Bochenek, ca reacţie la ameninţările cu sancţiuni ale Bruxellesului, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.