Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Comisia Europeană REACŢIONEAZĂ dur la ultimele evenimente din România - UPDATE

UPDATE: "Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România", au transmis miercuri, într-un comunicat comun, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, care au avertizat că "lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată".

"Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România. Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată", au avertizat Juncker şi Timmermans, după ce guvernul condus de Sorin Grindeanu a adoptat marţi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului penal şi Codului de procedură.

PSD nu cedează presiunilor și lansează un atac virulent: Ar trebui să se predea singuri

"Ireversibilitatea progreselor realizate în lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru a permite Comisiei Europene să ia în considerare eliminarea treptată a monitorizării României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", se atrage atenţia în comunicat.

Raportul Comisiei privind Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) publicat săptămâna trecută a salutat bilanţul pozitiv realizat de către procurorii şi judecătorii din România în abordarea corupţiei la nivel înalt. Totodată a precizat că orice alte măsuri care subminează acest progres sau au ca efect slăbirea sau restrângerea domeniul de aplicare al corupţiei ca infracţiune vor avea impact asupra evaluărilor viitoare, mai subliniază Juncker şi Timmermans.

"În acest context, Comisia Europeană atrage atenţia asupra posibilelor regrese şi va examina în detaliu ordonanţele de urgenţă privind Codul Penal şi Legea cu privire la graţieri", se mai menţionează în comunicat.

Ştire iniţială: Comisia Europeană a avertizat miercuri România în legătură cu regresele în lupta împotriva corupţiei după ce guvernul de la Bucureşti a dezincriminat o serie de infracţiuni legate de corupţie, transmite agenţia Reuters, potrivit agerpres.

"Lupta împotriva corupţiei trebuie să avanseze, nu să fie subminată. Urmărim cu foarte mare îngrijorare evoluţiile recente din România", au transmis, într-un comunicat comun, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.