Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Comisia Iordache a modificat procedura de numire a şefilor DNA, DIICOT şi PÎCCJ

comisie iordache

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, a modificat alineatul (3) al articolului 54 din legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit modificării, preşedintele poate refuza motivat, o singură dată, numirea procurorilor de rang înalt. În forma în vigoare nu se prevede de câte ori poate refuza preşedintele o propunere.

Vezi şi: Autogolul lui Şerban Nicolae: Celebrele protocoale din justiţie pot rămâne secrete/ Reacţie după din partea UNJR

"3) Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului." - este noua formă a alineatului.

Procurorii vizaţi sunt procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora.

Procurorii vizaţi sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.