Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă: Anunțul făcut de SUA

Kim Jong-Un, nuke test

SUA au detectat un tir cu rachetă balistică în Coreea de Nord, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Pentagonului, relatează AFP.

'Pot să confirm că am detectat lansarea unei rachete balistice din Coreea de Nord', a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis. 'Evaluăm situaţia şi vom avea mai multe informaţii în curând', a adăugat el. Această lansare survine la numai câteva săptămâni după primul test reuşit cu rachetă balistică intercontinentală al Phenianului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

Coreea de Sud confirma joi că nu a fost detectat niciun semn privind lansarea iminentă de către Coreea de Nord a unei rachete balistice, prin care regimul de la Phenian ar intenţiona să marcheze împlinirea a 64 de ani de la armistiţiul care a pus capăt războiului intercoreean, notează Xinhua.

Precizările de la Seul au survenit în contextul speculaţiilor din media internaţionale conform cărora Phenianul se pregătea să efectueze un test cu rachetă balistică intercontinentală (ICBM) şi un altul cu rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM), menţionează sursa citată.

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere

Coreea de Nord a anunţat la 4 iulie că a testat cu succes o rachetă ICBM Hwasong 14, care a zburat circa 930 km şi a atins o altitudine de circa 2800 km.

Peninsula Coreeană se află în continuare în stare de război din punct de vedere tehnic, conflictul de trei ani nefiind urmat decât de un armistiţiu, şi nu de un tratat de pace.

Citește și: Minodora a rupt tăcerea după moartea Denisei! Nu s-a mai putut abține .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.