Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alerta COVID continuă în întreaga lume. Care sunt cauzele

alerta

Alerta COVID continuă în întreaga lume. Printre cauze se numără graba excesivă de redeschidere în unele țări și distribuția inegală a vaccinurilor și, prin urmare, a procentului de persoane imunizate în lume.

La nivel mondial, sunt 240 de milioane de cazuri și 6,6 miliarde de vaccinuri administrate.

Unele țări, datorită unei campanii de vaccinare eficiente, se pregătesc să relaxeze măsurile. Este cazul Australiei, unde Melbourne va ieși vineri din blocajul dur după 262 de zile, cea mai lungă perioadă din lume după Buenos Aires, lider în acest clasament special cu 234 de zile.

Situația cea mai îngrijorătoare este cea a Regatului Unit: premierul Boris Johnson a fost printre primii care au decis relaxarea restricțiilor, reconfortat de o primă fază a campaniei de vaccinare care s-a desfășurat într-un ritm alert, iar astăzi se confruntă cu riscul unui nou val, scrie La Stampa.

Regatul Unit

Peste 40.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate sâmbătă în Marea Britanie, fiind a patra zi consecutivă în care bilanțul se situează în jurul acestei cifre deloc liniștitoare. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, infecțiile au crescut constant de la începutul lunii octombrie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 43.423 de infecții, în ușoară scădere față de 45.066 joia trecută, cel mai ridicat nivel din iulie.

Statele Unite ale Americii

FDA a votat în unanimitate pentru a recomanda autorității de reglementare americane să aprobe utilizarea de urgență a unei doze de rapel a vaccinului Johnson & Johnson. Potrivit experților, citați de „Washington Post”, doza de rapel a vaccinului cu doză unică dezvoltat de Janssen poate fi administrată populației de peste 18 ani la cel puțin două luni după prima doză. Între timp, președintele Joe Biden a decis să redeschidă frontierele americane pentru cei vaccinați începând cu 8 noiembrie, a anunțat Casa Albă. „Noua politică de călătorie a SUA care impune vaccinarea călătorilor străini ajunși în SUA va începe pe 8 noiembrie", a scris pe Twitter secretarul de presă al Casei Albe, Kevin Munoz.

Rusia

Sâmbătă a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus într-o singură zi de la începutul pandemiei. S-au înregistrat 34.303 noi infecții, față de 33.208 în ziua precedentă. Au fost și 997 de decese, aproape de maximul istoric de 1.002 de decese înregistrat vineri. Kremlinul refuză în continuare să impună reguli mai stricte pentru a nu bloca economia, punând creșterea numărului de victime și de cazuri pe seama acelor ruși care nu vor să se vaccineze.

Australia

Situația din Australia se îmbunătățește. Melbourne se pregătește să iasă din al doilea cel mai lung lockdown din lume, după cel din Buenos Aires. Începând de vineri, cetățenii își vor putea părăsi locuințele după 262 de zile, aproximativ nouă luni, din martie 2020.

China

Pandemia din China, unde a izbucnit virusul, este încă sub control. Pe 16 octombrie au fost confirmate 20 de cazuri noi de coronavirus, față de 14 în ziua precedentă. De asemenea, au fost înregistrați 13 noi pacienți asimptomatici, pe care țara îi clasifică separat de cazurile confirmate, în comparație cu 18 din ziua precedentă. Unsprezece dintre aceste infecții au fost importate, restul provenind din provincia Yunnan. Nu s-au înregistrat noi decese, lăsând bilanțul la 4.636 de morți.

Brazilia

Brazilia a înregistrat 11.250 de cazuri noi și 483 de decese asociate COVID în ultimele 24 de ore, o ușoară reducere față de ziua precedentă. În prezent, țara are 21.638.726 de cazuri confirmate și 603.152 de decese, potrivit Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, cifrele tind să scadă la sfârșit de săptămână din cauza lipsei de personal care să adune datele din municipalitățile mai îndepărtate.

Cursa pentru pastila anti-Covid

Pilula anti-Covid produsă de compania farmaceutică multinațională Merck este populară în Asia, deși nu a fost încă aprobată pentru vânzare. Potrivit CNN, cel puțin opt țări și teritorii din regiunea Asia-Pacific au semnat deja contracte sau se află în negocieri pentru a produce sub licență medicamentul Molnupiravir, despre care unii experți spun că ar putea fi un punct de cotitură în lupta împotriva coronaviruslui. Merck a depus recent o cerere de urgență la FDA SUA pentru aprobarea pastilei, care, potrivit unui studiu clinic, reduce la jumătate riscul de spitalizare și deces la pacienții bolnavi de COVID. Între timp, o companie de analiză a pieței a arătat că printre țările interesate de pastilă se numără Noua Zeelandă, Australia și Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.