Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Curtea Constituțională a R.Moldova a anulat deciziile privind Guvernul și dizolvarea Parlamentului

breaking news ultima ora

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat sâmbătă, în cadrul unei ședințe extraordinare, că a anulat mai multe decizii luate în perioada 7-9 iunie, printre care se numără și cea privind dizolvarea Parlamentului, dar și cea prin care nu recunoștea Guvernul Maia Sandu, potrivit publika.md. citat de Mediafax.

Citește și: Victor Ponta s-a SPERIAT de cifrele BNR și anunță PRIORITATE ZERO în România .

„S-a admis revizuirea actelor Curții, pronunțate în perioada 7-9 iunie 2019”, a anunțat președintele instituției. „Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. În scurt timp, pe site-ul Curții Constituționale va fi publicat un comunicat în acest sens”, a mai informat acesta.

„Hotărârea se doreşte a fi o sursă a păcii sociale, a menţinerii statului de drept, a democraţiei, precum şi a garantării unui cadru adecvat de protecţie a drepturilor omului prin combaterea unei instabilităţi politice de anvergură”, se mai arată în decizia Curții.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova emisese o decizie conform căreia președintele Igor Dodon era obligat să dizolve Parlamentul în data de 8 iunie, deoarece a depășit termenul de 90 de zile de la alegeri pentru formarea unui Guvern, însă Dodon a decis să nu dizolve Parlamentul. A fost aleasă șefa Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Maia Sandu a fost numită în funcția de prim-ministru și noii membri ai Guvernului au depus jurământul de învestire. Ulterior, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională toată activitatea parlamentară din ziua în care au fost făcute numirile în funcții. Ulterior, CCM a decis suspendarea din funcție a președintelui Igor Dodon și numirea prim-ministrului Pavel Filip în funcția de președinte interimar al Republicii Moldova, acesta dizolvând ulterior Parlamentul. De asemenea, Pavel Filip a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.