Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Dan Voiculescu a fost ELIBERAT

breaking news ultima ora

UPDATE Iată minuta ședinței de judecată

”"În temeiul articolului 587 Cod procedură penală, cu aplicarea articolului 5 Cod penal cu ref. la articolul 59 şi articolul 60 alineatul 2 din vechiul Cod penal, admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Voiculescu Dan. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului de executare nr.1171/2014 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I penală, dacă nu este arestat în altă cauză. Atrage atenţia petentului asupra cazurilor de revocare a beneficiului liberării. (...) Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în minuta deciziei.”, au scris judecaătorii.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au răspuns favorabil la cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu, în urma condamnării la 10 ani închisoare primită în dosarul ICA. Decizia judecătorilor prin care Voiculescu poate fi eliberat nu e definitivă. DNA are termen 3 zile pentru a face contestație la Tribunalul București.

O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat, pe 24 mai, cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Voiculescu şi a înaintat documentaţia la Judecătoria Sectorului 5, a declarat Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, anunță Agerpres.

Citește și: A folosit ȘASE surori drept SCLAVE SEXUALE: Fetele i-au fost date chiar de către PĂRINȚII lor

Dan Voiculescu a mai încercat să iasă din închisoare înainte de termen, însă cererea sa a fost respinsă definitiv în ianuarie 2017 de Tribunalul Bucureşti.

DNA s-a opus atunci ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiţionat, pe motiv că acesta a executat prea puţin din pedeapsa primită în dosarul ICA şi sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărţi scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.

Citește și: TOPLESS Alexandra Stan și-a arătat SÂNII pe plajă / FOTO HOT

Pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiş, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăţi, terenuri şi imobile aparţinând lui Dan Voiculescu, 'care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini'.

Citește și: Ultima propunere a Facebook: Tehnologia care ne citește gândurile și le transformă în mesaje scrise .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.