Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Dăncilă a avertizat miniştrii că UE pregăteşte 'opţiunea nucleară' împotriva României

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

România se pregăteşte să aibă soarta Poloniei şi a Ungariei, ţări împotriva cărora a fost activat articolul 7 al Tratatului UE. Premierul Viorica Dăncilă i-a avertizat în acest sens pe miniştri, în şedinţa de azi.

La finalul şedinţei de Guvern de joi, 13 septembrie, premierul Dăncilă i-a avertizat pe miniştri, afirmând că are informaţii că în octombrie există posibilitatea declanşării procedurilor pentru articolul 7 al Tratatului UE.

Dăncilă le-a cerut tuturor miniştrilor să încerce să clarifice la Bruxelles, în discuţii cu omologii din alte ţări UE şi comisarii europeni, faptul că România respectă statul de drept.

Articolul 7 din Tratatul UE este sancţiunea cea mai radicală existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot. Acest mecanism utilizat până acum doar în cazul Poloniei este prevăzut ca o ultimă măsură faţă de o ţară care comite o "încălcare gravă" a valorilor UE - printre care asupra statului de drept.

Calificat adesea drept "armă nucleară" instituţională, Articolul  7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special, al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

CITEȘTE ȘI: Simptomele MINORE care ascund boli GRAVE. Când trebuie să mergi la medic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.