Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de călătorie în Cehia: Perturbări cauzate de ninsori

Inquam Photos
MAE Ministerul Afacerilor Externe

MAE a emis o atenționare de călătorie în Cehia, unde este emisă o atenționare Cod Roșu de ninsori. Vor exista perturbări semnificative ale transporturilor rutiere, alimentării cu energie electrică și aprovizionării cu bunuri de larg consum, arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Cehă că Institutul Hidrometeorologic local a emis un cod roșu de ninsori pentru regiunile Boemia de Sud (Blatná, Dačice, Milevsko, Písek, Strakonice) și Vysočina (Moravské Budějovice, Telč), pentru perioada 2 - 3 decembrie 2023. În acest interval de timp, se va depune un strat nou de zăpadă, de până la 40 de cm grosime, transmite MAE, potrivit mediafax.

Potrivit sursei citate, vor exista perturbări semnificative ale transporturilor rutiere, alimentării cu energie electrică și aprovizionării cu bunuri de larg consum.

„Unele elemente ale infrastructurii de transport sunt impracticabile circulației feroviare și rutiere. Autoritățile cehe recomandă populației să fie pregătită pentru o eventuală lipsă de energie temporară în anumite localități din regiunile Boemia de Sud și Vysočina, să urmărească anunțurile autorităților privind extinderea blocării unor căi rutiere sau feroviare și în alte regiuni şi să evite, pe cât posibil, deplasările care nu sunt absolut necesare. De asemenea, din cauza ninsorii abundente, se circulă cu dificultate către Aeroportul Vaclav Havel din Praga, iar intervenția constantă a autorităților pentru degajarea pistei ar putea conduce la întârzieri ale zborurilor. Pasagerii sunt rugați să verifice informațiile oficiale publicate pe paginile de internet ale companiilor aeriene”, conform c omunicatului.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420 257 532090; +420 257 533965 și +420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +420-607078 501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://praga.mae.rohttps://www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.