Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de călătorie în Croația: cod portocaliu și roșu de vânt puternic

www.radioconstanta.ro
copaci, ploaie, vânt puternic

MAE a informat, marţi, cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croaţiei că începând cu data de 11 martie 2019 au fost emise coduri portocaliu şi roşu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală.

Citește și: VIDEO: 11 morți în Brazilia, în urma ploilor torențiale - imagini DRAMATICE

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, începând cu data de 11 martie 2019, au fost emise coduri portocaliu şi roşu de vânt, care va avea intensificări puternice la rafală. Prognozele meteorologice pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner şi Kvarnerić, nordul Dalmaţiei, indică o înrăutăţire a condiţiilor atmosferice, însoţită de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 130 km/h, care creează probleme serioase în transportul maritim şi în furnizarea energiei electrice. Regiunea Rijeka, coasta de vest a Istriei şi Dalmaţia mijlocie se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt”, se arată într-un comunicat, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, pentru data de 12 martie 2019, regiunea Dalmaţia se află sub avertizare meteorologică cod roşu de vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 km/h, iar regiunea Split se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt.

”Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat –http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate -http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate -http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă -http://www.ccaa.hr. Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112”, se mai menţionează în comunicatul MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660; +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă"(http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.