Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de erupţie vulcanică în Indonezia: Sute de persoane au fost evacuate

www.volcanodiscovery.com
eruptie vulcanica

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor aflate în proximitatea muntelui Merapi de pe insula indoneziană Java, vineri, după ce autorităţile locale au emis o alertă de erupţie vulcanică, informează DPA.

Centrul de Cercetare Tehnologică pentru Dezastre Geologice şi Dezvoltare (BPPTKG) din Indonezia, care monitorizează vulcanul, a anunţat joi că alerta de erupţie pentru Merapi a fost ridicată la nivelul 3 - pe o scală de patru trepte - în urma creşterii activităţii seismice din ultima lună, potrivit agerpres.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

Acelaşi centru a avertizat că persoanele care locuiesc la distanţe de până la cinci kilometri în raport cu vârful masivului muntos ar putea să se afle în pericol dacă vulcanul va erupe.

"Locuitorii din patru sate au fost evacuaţi în adăposturi temporare ca măsură de precauţie", a declarat Edy Susanto, directorul Agenţiei de Protecţie Civilă din districtul Megelang, situat în provincia Java Centrală.

Vulcanul Merapi, ce are o altitudine de 2.968 de metri, a erupt de mai multe ori în ultimii doi ani, însă nu a făcut victime omeneşti.

Ultima sa erupţie letală a avut loc în 2010, când peste 340 de persoane au fost ucise şi peste 60.000 au fost evacuate. Merapi este cel mai activ dintre cei 127 de vulcani din Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.