Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de raid aerian în toată Ucraina, după anunțul lui Serghei Șoigu

raid aerian explozie

Alertele de raid aerian au pornit joi în toată Ucraina. Alarma este dată la doar câteva ore după cel mai mare atac aerian din ultimele luni lansat de ruși asupra Ucrainei. Alertele de raid aerian au fost activate joi pe tot teritoriul Ucrainei, potrivit hartei alarmelor de urgență prezentate de autoritățile ucrainene. Măsura vine după cel mai mare atac al rușilor din ultimele luni. Cel puțin 11 persoane au fost ucise și peste 20 au fost rănite în urma unor atacuri cu rachete și drone pe teritoriul Ucrainei în cursul nopții de miercuri spre joi.

Rusia a vizat infrastructura energetică a Ucrainei și a lansat peste 80 de rachete, potrivit Sky News.

Loviturile din timpul nopții constituie „un atac cum nu-mi amintesc să mai fi văzut până acum", a declarat joi un purtător de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene.

Rusia anunţă că a efectuat atacuri aeriene ”masive” în Ucraina ”ca represalii” faţă de o incursiune recentă pe teritoriul rus, pe care o atribuie unor ”sabotori” ai Kievului, relatează AFP. ”Ca răspuns la acte teroriste ale regimului de la Kiev în regiunea (rusă) briansk, la 2 martie, Forţele Armate ale Federaţiei ruse au efectuat atacuri ca represalii masive”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Rachete hipersonice de tip Kinjal (Pumnal, în rusă) au fost folosite în aceste represalii, precizează ministerul

Rușii au lansat 81 de rachete asupra Ucrainei joi dimineață, susțin surse urcrainene, citate de Sky News. Specialiștii spun că este cel mai mare atac aerian din ultima perioadă.

Rușii au lansat 81 de rachete, inclusiv șase rachete hipersonice Kinzhal, dar și opt drone asupra Ucrainei, au declarat reprezentanții Forțelor Aeriene ucrainene

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.