Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de sănătate publică în SUA - Meningita fungică face ravagii. Valul de infecții este direct legat de medicina estetică

operatie estetica

Alertă de sănătate publică în SUA - Meningita fungică face ravagii. Valul de infecții este direct legat de medicina estetică

SUA și Mexic trag un semnal de alarmă cu privire la un focar de infecții legat de chirugia estetică. Autoritățile americane și mexicane îndeamnă OMS să declare o urgență de sănătate publică din cauza unei epidemii de meningită fungică, legată de operațiunile cosmetice din Mexic.

Americanii călătoresc adesea în Mexic pentru servicii medicale la prețuri reduse.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declară o urgență de sănătate publică atunci când o boală se răspândește între țări și poate fi necesar un răspuns internațional coordonat pentru a o ține sub control.

Recent, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA au declarat că două persoane care au suferit intervenții chirurgicale cu anestezie epidurală au murit din cauza meningitei. Alte aproape 400 de persoane din SUA și Mexic sunt monitorizate din aceeași cauză, iar două clinici cosmetice din orașul mexican Matamoros au fost închise.

Autoritățile atât din SUA, cât și din Mexic au îndemnat persoanele care au suferit intervenții chirurgicale cu anestezie epidurală la River Side Surgical Center sau la Clinica K-3 începând cu luna ianuarie să se supună unei evaluări, chiar dacă în prezent sunt asimptomatice.

Cazuri suspecte, identificate

CDC a declarat că a identificat deja 25 de persoane în SUA cu cazuri „suspecte” sau sau care ar putea suferi de meningită fungică, arată BBC.

Mulți cetățeni americani călătoresc în Mexic pentru proceduri cosmetice precum liposucția, mărirea sânilor și ridicarea feselor. Toate aceste proceduri necesită injectarea unui anestezic în zona din jurul coloanei vertebrale.

Dallas Smith, de la CDC, a declarat că medicamentele folosite în timpul anesteziei în actualul focar de infecție ar fi putut fi contaminate fie în epidurala în sine, fie în alte medicamente care sunt adăugate împreună în timpul operațiilor, cum ar fi morfina.

„Există o penurie în prezent în Mexic și ar putea exista un potențial pentru o piață neagră care ar putea avea medicamente contaminate”, a declarat Smith.

În octombrie anul trecut s-a descoperit că un lot de anestezic local utilizat în mod obișnuit pentru operații precum nașterile prin cezariană a fost infectat de aceeași ciupercă, ceea ce a dus la moartea a 39 de persoane în statul mexican Durango.

Cel mai frecvent simptom timpuriu al meningitei fungice sunt durerile de cap, urmate de simptome precum febră, vărsături, dureri de gât și vedere încețoșată.

Meningita fungică nu este contagioasă și poate fi tratată cu medicamente antifungice - dar poate deveni rapid gravă și amenință viață, odată ce simptomele încep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.