Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă de securitate la Nairobi - SUA avertizează Kenya

Operation World
kenya

SUA au avertizat joi privind ameninţări de atentat "terorist" împotriva unui "mare hotel din Nairobi", făcând apel la cetăţenii lor să dea dovadă de o "vigilenţă sporită", relatează AFP potrivit Agerpres.

"Grupuri teroriste ar putea pregăti un atentat împotriva unui mare hotel din Nairobi. Hotelul nu a fost identificat cu precizie, dar ar fi vorba despre un hotel frecventat de turişti şi de străini în misiune de lucru", a afirmat Departamentul de Stat într-o "alertă de securitate" publicată pe Twitter.

Această alertă, care provine de la ambasada SUA în Kenya, le cere călătorilor care s-ar afla într-un hotel din capitala ţării "să se informeze despre planul de evacuare" şi să urmărească actualitatea în media locale.

Diplomaţia americană nu precizează cine este în spatele acestui plan de presupus atentat.

Combatanţii din gruparea islamistă somaleză Al-Shabaab au comis deja atacuri în Kenya, printre care unul în ianuarie asupra bazei militare americano-kenyene de la Lamu, în sud-estul ţării.

După intervenţia sa militară în sudul Somaliei în 2011 pentru a lupta împotriva Al-Shabaab, Kenya a fost ţinta mai multor atentate criminale, în special cel de la centrul comercial Westgate din Nairobi, care s-a soldat cu 67 de morţi în septembrie 2013. În aprilie 2015, 148 de persoane au murit într-un atac asupra universităţii din Garissa.

Mai recent, combatanţi ai grupării Al-Shabaab au atacat în ianuarie 2019 un complex din Nairobi din care făceau parte hotelul Dusit şi birourile sale, omorând 21 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.