Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Decizia SURPRIZĂ luată de Regina Elisabeta a II-a la cererea unei 'perioade de tranziţie' pentru Harry şi Meghan

BBC
regina elisabeta 2

Regina Elisabeta a II-a este de acord cu o "perioadă de tranziţie" în care prinţul Harry şi soţia sa Meghan vor petrece timp în Canada şi Marea Britanie, potrivit BBC.

Suverana, care s-a întâlnit luni cu prinţul de Wales, ducele de Cambridge şi ducele de Sussex, a analizat următorii paşi care vor fi făcuţi în relaţia cu ducii de Sussex, informează news.ro.

Citește și: EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

”Astăzi, familia mea a avut o întâlnire foarte constructivă privind viitorul nepotului meu și al familiei sale”, arată Elizabeth II în textul publicat pe contul oficial de Twitter al Casei Regale.

Familia regală a Marii Britanii avea programată o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de anunțul ducilor de Sussex, la reședința reginei Elizabeth a II-a din Norfolk, Sandringham. Printre invitați s-au aflat, potrivit presei britanice, regina Elizabeth a II-a, prințul moștenitor Charles, prințul William și prințul Harry.

Citește și: România, un nou împrumut: Ministerul Finanțelor a luat peste un miliard de lei de la bănci

”Eu și familia mea sprijinim dorința lui Harry și a lui Meghan de a-și construi o nouă viață ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm și le înțelegem dorința de a trăi o viață independentă în timp ce vor rămâne membri apreciați ai familiei noastre. Harry și Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieți”, explică textul dat publicității de regină.

”De aceea ne-am înțeles că urmează o perioadă de tranziție în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada și în Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve și este mult de lucru, dar am cerut să se ia o decizie finala în zilele care urmează”, arată Elizabeth II.

Citește și: Moise Guran, pe urmele lui Rareș Bogdan!

Aceasta a fost prima întâlnire la care au participat cei patru după ce, miercuri, prinţul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi soţia lui, Meghan Markle, au anunţat că renunţă la îndatoririle regale şi că vor trăi atât în Marea Britanie, cât şi în Canada. În plus, ei au spus că vor să fie independenţi din punct de vedere financiar. Anunţul a fost făcut pe contul de Instagram Sussex Royal şi pe site-ul Sussexroyal.com şi a luat prin suprindere familia regală.

Regina a transmis într-un comunicat că "sprijină pe deplin" dorinţa lor pentru noul rol dar "ar fi preferat ca ei să rămână membri cu drepturi depline ai familiei regale".

Citește și: Victor Ponta lovește dur Cabinetul Orban! `Ai pentru rachete`

Mai sunt multe lucruri de pus la punct cu privire la "lucruri complexe", dar regina aşteaptă ca deciziile finale să fie luate în următoarele zile.

"După multe luni de reflecţie şi discuţii interne am ales să facem o tranziţie în acest an prin a ne stabili treptat un nou rol în cadrul acestei instituţii", au scris ducii de Sussex pe Instagram. "Intenţionăm să renunţăm la statutul de "seniori" în cadrul familiei regale şi să lucrăm pentur a deveni independenţi financiar, continuând în acelaşi timp să o susţinem pe Majestatea Sa Regina. Încurajarea voastră, în special în ultimii ani, ne-a făcut să facem acest pas".

Citește și: Descoperire șocantă a medicilor! Ce au găsit în stomacul Cristinei Țopescu

Planurile lor de viitor includ atât Marea Britanie, cât şi America de Nord, fără a-şi neglija atribuţiile faţă de Regină, de Commonwealth şi de patronaje.

"Acestea ne vor permite să ne creştem fiul să aprecieze tradiţia regală în care s-a născut, oferind familiei noastre spaţiul necesar pentru a se concentra asupra unui nou capitol, dar şi să ne lansăm o entitate proprie de caritate. Suntem nerăbdători să împărtăşim toate detaliile privind următorul pas, pe măsură ce vom continua să colaborăm cu Majestatea Sa, cu prinţul de Wales, ducii de Cambridge şi cu toate părţile relevante. Până atunci, vă rugăm să primiţi mulţumirile noastre pentru sprijinul continuu", a scris cuplul regal.

Citește și: EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.