Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă din SUA: Furtuna Franklin devine uragan de categoria a 3-a

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Furtuna Franklin a crescut în intensitate până la nivel de uragan de categoria a 3-a, fiind primul astfel de eveniment meteorologic de această amploare format în Oceanul Atlantic în 2023, a anunţat luni Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, transmite Reuters.

Franklin se afla luni la o distanţă de circa 810 kilometri sud-vest de Insulele Bermude, fiind însoţit de viteze maxime ale vântului de 185 km/h, a indicat NHC, cu sediul la Miami.

Uraganul Franklin urmează să treacă prin apropierea Insulelor Bermude miercuri, a anunţat duminică NHC.

Sezonul uraganelor din Oceanul Atlantic din acest an, care durează de la 1 iunie până la 30 noiembrie, este prognozat să includă 18 furtuni tropicale cu nume, nouă urmând să devină uragane, dintre care patru majore, potrivit specialiştilor de la Universitatea de Stat din Colorado.

O altă furtună, Idalia, ar urma să devină uragan, potrivit prognozelor, putând provoca viituri şi inundaţii în zone urbane pe coasta de vest a statului Florida, în regiunea supranumită Panhandle, şi în sudul Georgiei de marţi seara până miercuri, potrivit NHC.

Furtuna tropicală Franklin a ucis cel puţin o persoană şi a avariat peste 500 de locuinţe în Republica Dominicană, au anunţat miercuri autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.