Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Economia USA a intrat în recesiune pentru prima dată după 10 ani

Getty Images
sua recesiune

Economia SUA a încheiat cea mai lungă expansiune din istorie (128 de luni) în februarie și a intrat în recesiune ca urmare a pandemiei de coronavirus, a anunţat luni grupul de cercetare în domeniul economiei private, care acționează ca arbitru pentru determinarea ciclurilor de afaceri din SUA.

Comitetul pentru datarea ciclului de afaceri al Biroului Național de Cercetări Economice a transmite într-o declarație că membrii săi "au ajuns la concluzia că magnitudinea fără precedent a declinului ocupării forței de muncă și a producției și distribuirea acestui fenomen în întreaga economie justifică desemnarea acestui episod ca recesiune", chiar dacă se dovedește a fi mai o mai mică amploare decât contracțiile anterioare.

Documentul integral poate fi accesat AICI! (.pdf)

Comitetul a stabilit că un nivel maxim al activității economice lunare a avut loc în economia Statelor Unite în februarie 2020. Vârful marchează sfârșitul expansiunii care a început în iunie 2009 și începutul unei recesiuni. Extinderea a durat 128 de luni, cel mai lung din istoria ciclurilor de afaceri din S.U.A., care datează din 1854. Recordul anterior a avut loc prin extinderea care a durat 120 de luni din martie 1991 până în martie 2001.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.