Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ședință de urgență în biroul lui Marcel Ciolacu

Ultima Ora breaking news

O ședință de urgență are loc în momentul transmiterii acestei știri în biroul lui Marcel Ciolacu de la Parlament, după ce ședința Birourile Permanente Reunite a fost amânată din cauza neprezentării parlamentarilor PSD. Întrunirea urmează să fie reluată după ședința de Guvern, potrivit unor surse politice.

Astfel, ședința Birourilor Permanente Reunite ar urma să aibă loc, marți, după ce sunt anunțate actele propuse spre adoptare, în ședința de Guvern.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă pentru a avea prevederi clare în cazul alegerilor anticipate.
"Există un astfel de proiect, împreună cu Autoritatea Electorală Permanentă a existat această discuţie şi a rezultat necesitatea reglementării situaţiei în care se ajunge la alegerile parlamentare anticipate. La ora actuală, în legislaţia din România nu există o reglementare precisă privitoare la anticipate. Se ştie clar că există prevederi constituţionale care stabilesc termenul maxim de organizare a alegerilor anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, este de 90 de zile. Ca atare, este necesară o adaptare a legislaţiei pentru a avea prevederi concrete în cazul alegerilor anticipate", a declarat Orban, întrebat dacă pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern se va regăsi şi un proiect de ordonanţă de urgenţă referitoare la chestiuni organizatorice privind alegerile anticipate

OUG urmează să stabilească componența Birourilor Electorale Permanente, circumscripțiile electorale, dar și alte aspecte organizatorice.

PSD vrea ca votul pe moțiunea de cenzură să aibă loc miercuri, ora 12:00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.