Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Ședință de URGENȚĂ pentru criza migranților, la cererea lui Marcel Vela

breaking news stiripesurse.ro

Ședință de urgență pentru criza migranților, la cererea ministrului de Interne Marcel Vela, după ce Turcia a decis să îi lase pe migranții aflați pe teritoriul său să călătorească către Europa, informează Antena3. În cadrul acestei ședințe se vor discuta măsurile pe care le vor lua autoritățile române pentru a face față unui eventual val de refugiați.

Amenințări ca-n filme! Legături între politicieni și interlopi în România: Familii, date afară din casă

Victor Costache a fost întrebat, în timpul audierilor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, despre modul în care Ministerul Sănătății intervine în situația crizei migranților.

„Lucrăm cu MAI în acest nou context care s-a declanșat la începutul acestei săptămâni. Domnul ministru Vela (marcel Vela – ministrul de Interne – n.r.) a declanșat o întâlnire a Comitetului pentru Situații de Urgențe. În paralel se lucrează pe mai multe scenarii și se propune achiziționarea de unități modulare de primire, în caz că această criză se va desfășura și pe teritoriul României”, a spus ministrul interimar al Sănătății.

Turcia a încheiat în 2016 un tratat de 6 miliarde de euro cu Uniunea Europeană, și s-a angajat să oprească valurile de refugiați să intre în Europa, contra ajutorului financiar. Autoritățile de la Ankara au acuzat ulterior UE că nu și-a respectat partea din înțelegere și Erdogan a amenințat constant că va deschide granițele pentru migranți dacă țara sa nu va primi ajutor internațional.

Turcia găzduiește 3,6 milioane de refugiați sirieni, dar și alții din Africa, Asia și Orientul Mijlociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.