Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă Europol, privind apariția certificatelor false de testare COVID-19, pentru călătorie: Rețelele sunt pe piață cu documente contrafăcute

insightcrime.org
europol

Atâta timp cât restricţiile de călătorie vor rămâne în vigoare din cauza pandemiei, este foarte probabil ca infractorii să profite de această oportunitate şi să confecţioneze şi să vândă certificate false de testare pentru COVID-19, informează Europol într-o notificare de alertă timpurie, potrivit Agerpres.

Au apărut deja mai multe cazuri în care certificate de testare pentru COVID-19 false au fost vândute unor călători, se menţionează într-un comunicat al Europol de luni.

Citește și: Lovitură de teatru! Raluca Turcan a făcut o solicitare pentru creșterea pensiilor

O reţea de falsificatori care vindea certificare de testare negativă la COVID-19 a fost destructurată pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

În Regatul Unit, falsificatori au fost prinşi vânzând documente false privind COVID-19 cu 100 de lire sterline.

De asemenea, precizează Europol, în decembrie 2020 un falsificator a fost prins de poliţia din Spania vânzând un test fals pentru suma de 40 de euro.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Raed Arafat și-a făcut niște standarde, la nivel european. Dânsul se exonerează foarte repede’

Europol avertizează că, date fiind mijloacele tehnice foarte performante aflate la dispoziţia falsificatorilor, aceştia sunt capabili să producă conţinut falsificat de calitate foarte ridicată. Statele membre sunt încurajate să împărtăşească orice informaţii relevante legate de astfel de activităţi infracţionale legate de testele false COVID-19 cu Europol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.