Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - EXPLOZIE puternică la metroul din Sankt-Petersburg / UPDATE 12 morți - FOTO/VIDEO

Ultima Ora breaking news

UPDATE O bombă a fost găsită luni după-amiază într-o staţie de metrou din centrul oraşului rus Sankt-Petersburg, după deflagraţia produsă anterior într-o altă staţie şi care s-a soldat, conform unui bilanţ provizoriu, cu 10 morţi şi circa 50 de răniţi, relatează agenţia DPA.

Bomba nedetonată a fost găsită în staţia de metrou Ploşciad Vosstania, au precizat autorităţile ruse.

Anterior, o bombă artizanală a explodat la bordul unei garnituri de metrou în apropierea staţiei Sennaia Ploşciad. După ce iniţial s-a vorbit despre două explozii, autorităţile ruse au precizat ulterior că a fost de fapt o singură explozie şi aceasta s-a produs în tunelul dintre două staţii.

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

UPDATE Autoritățile confirmă moartea a 12 persoane în urma atentatului, iar 50 de persoane sunt rănite.

UPDATE O singură explozie a avut luni loc la metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraş al Rusiei, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, potrivit Reuters.

Sursa a precizat că explozia s-a produs între două staţii de metrou.

Într-o primă fază s-a vorbit de două explozii, în care şi-ar fi pierdut viaţa cel puţin zece persoane. Alte câteva zeci au fost rănite.

UPDATE Cincizeci de persoane au fost rănite în explozia produsă luni în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei, a anunţat, pe Twitter, Andrei Kibitov, şeful serviciului de presă al guvernatorului oraşului, relatează Reuters.

Şaptesprezece ambulanţe sunt prezente la faţa locului pentru a prelua răniţii, a spus Kibitov.

Toate staţiile de metrou din oraş au fost închise, a informat Interfax.

Potrivit unei surse din serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rusia, citată de Reuters, zece oameni şi-au pierdut viaţa în explozia de la metroul din Sankt-Petersburg.

UPDATE Presa din Rusia anunță că pe lângă cei 20 de morți, cel puțin 50 de persoane au fost rănite, iar bilanțul e provizoriu.

UPDATE: Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că autorităţile de la Moscova iau în calcul toate ipotezele, inclusiv terorismul, în exploziile produse în cursul zilei în metroul din Sankt-Petersburg, cel de-al doilea oraş al Rusiei, soldate cu moartea a 10 persoane, informează Reuters.

Există morţi şi răniţi la Sankt Petersburg, a declarat Putin, care a transmis condoleanţe şi a anunţat că a vorbit deja cu şefii serviciilor de securitate. Şeful statului rus a menţionat că deocamdată nu este clar ce anume a provocat 'incidentul' şi că autorităţile încearcă să stabilească cauzele.

Potrivit unei surse din serviciile pentru situaţii de urgenţă din Rusia, citată de Reuters, zece oameni şi-au pierdut viaţa în exploziile produse în două garnituri la două staţii ale metroului din Sankt Petersburg. 'Potrivit primelor informaţii, 10 persoane au fost ucise şi 20 au fost rănite', a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Agenţia de presă Interfax a citat o sursă care a declarat că în cel puţin una dintre explozii a fost folosit un dispozitiv umplut cu şrapnel.

UPDATE Bilanțul morților a ajuns la 20, conform presei ruse.

UPDATE: O explozie s-a produs luni într-o staţie a metroului din Sankt-Petersburg, soldată cu cel puţin 10 victime. RIA transmite că 10 persoane au fost rănite, în timp ce agenţia TASS relatează că, potrivit informaţiilor preliminare, 10 persoane şi-au pierdut viaţa.

Agenţia RIA a relatat că, aparent, ar fi avut loc explozii la două staţii de metrou din oraş. Trei staţii de metrou au fost închise, potrivit portalului media local Fontanka.

Potrivit Reuters, la staţia de metrou Sennaia Ploşciad se aflau opt ambulanţe. Fumul a umplut mare parte din staţia de metrou, care a fost evacuată. Potrivit DPA, numeroase alte staţii de metrou erau pe punctul de a fi închise.

În timp ce unele media locale au informat că explozia a fost provocată de un dispozitiv neidentificat, Interfax a relatat că dispozitivul exploziv era umplut cu şrapnel.

Preşedintele rus Vladimir Putin, care urma să se întâlnească în Sankt-Petersburg cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a fost informat cu privire la această situaţie, a relatat RIA, care citează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Life News, un portal având legături strânse cu serviciile de securitate ruse, a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite, întinse pe peron.

UPDATE Reuters anunță că ar fi 30 de răniți.

UPDATE Se pare că ar fi vorba despre două explozii. Menționăm că Vladimir Putin se află în acest oraș, unde trebuie să se întâlnească cu Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului.

UPDATE: Cel puțin 10 morți, anunță agenția de presă rusă, Itar Tass.

O explozie s-a produs în metroul din Sankt-Petersburg şi s-a soldat cu victime, a informat luni portalul Life News, citat de Reuters, conform agerpres.

Din primele informații reiese că sunt 10 morți.

Citeşte şi: Biserica ortodoxă rusă A DECIS ce se va întâmpla cu trupul lui Lenin

Life News a publicat o fotografie cu uşa unei garnituri de metrou care a fost distrusă de explozie şi o altă fotografie cu persoane rănite care sunt întinse pe peron.

content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.