Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Falși fizicieni medicali în spitalele din România - Acuzații GRAVE la adresa Ministerului Sănătății/ Reacția Sorinei Pintea

spitale

Vicepreședintele Colegiului fizicienilor din România aduce la lumina noi cazuri de impostura in sistemul medical, de aceasta data fiind vorba despre 8 cazuri de fizicieni medicali care ar activa in spitalele din România fara cursurile necesare. Sorina Pintea spune că se vor face verificari.

"Am identificat un numar de 8 persoane care practica fara procedura necesara. Chiar persoane din strainatate care nu au venit cu o recunoastere clara. 7 din ei cu siguranta mai practica. Acreditarea, ca procedura, trebuie data de Ministerul Sanatatii. Am solicitat un dialog cu Ministerul Sanatatii de multi ani si cu Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, nu au dorit sa vina si sa reglementeze aceasta profesie foarte clar. Le lipseste cursuri de fizica nuclerara, fizica aplicata in radiologie, etc. Progama de fizica medicala e pe site ARACIS. Au primit acreditare desi nu au aceste cursuri. Viata pacientilor este pusa in pericol, la fel ca si viata si sanatatea personalaului medical. Cei in cauza lucreaza la Spital militar, au lucrat la Institutul Oncologic Bucuresti, la Rosiorii de Vede, la Blaj, Institutul Oncologic Iasi, Spitalul Bacau. Colegiul a incercat sa trimita de mai multe ori informari la MS. In cazul de la Bacau, spitalul a zis ca fac ce doresc, MS nu a raspuns", a spus Marin Bodale, la Digi24.

Citeste si Mihail Gorbaciov intervine în conflictul dintre SUA și Rusia pe tema Tratatului Forțelor Nucleare - Sunt convins că Rusia este pregătită pentru dialog

"Eu, personal, nu am primit nimic, am aflat din presa. Centrul de resurse din cadrul MS nu are cunostinta de acest lucru. E vorba de persoane cu studii superioare, care se presupune ca ar fi obtinut o competenta pe zona de fizica. Vom verifica. Nu se poate pune problema unei diplome de studii superioare falsa", a declarat Sorina Pintea la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.