Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Frans Timmermans, către Viorica Dăncilă: 'Preocupări din ce în ce mai mari în legătură cu actuala situație și cu cele mai recente evoluții'

Viorica Dăncilă Frans Timmermans

Prim-vicepreședintele Frans Timmermans i-a transmis premierului Viorica Dăncilă, la a doua întâlnire pe care au avut-o în ultima lună, că există îngrijorări tot mai mari legate de evoluțiile din ultima perioadă în ceea ce privește domeniul justiției.

„Prim-vicepreședintele Timmermans și prim-ministrul Dăncilă s-au întâlnit pentru a doua într-o singură lună și au avut o discuție deschisă și onestă. Au abordat subiectul problemelor referitoare la Mecanismul de Verificare și Cooperare, iar prim-vicepreședintele CE a exprimat preocupări din ce în ce mai mari în legătură cu actuala situație și cu cele mai recente evoluții. A transmis că este urgent să existe un progres asupra problemelor ridicate în săptămânile ce vor veni. Au decis amândoi să aranjeze o întâlnire, săptămâna viitoare, a experților din România și Comisia Europeană pentru a discuta despre problemele vizate”, a transmis Comisia Europeană.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Într-o scrisoarea adresată recent premierului român de către Frans Timmermans, acesta din urmă atrăgea atenția asupra modificărilor în legislația din domeniul justiției, precizând că aceste probleme au o relevanţă directă în contextul preocupărilor care durează de mult timp, evidenţiate în raportul MCV, scrie mediafax.ro.

Timmermans a reamintit că în raport au fost expirmate îngrijorări referitor la Secţia pentru investigare a infracţiunilor din justiţie. Prim-vicepreședintele CE a cerut ca autorităţile române să se abţină de la orice măsuri care ar inversa progresele obţinut de ţara noastră de-a lungul anilor.

Citește și: Reacție-fulger a PSD, după atacul lui Klaus Iohannis! Manevra de care îl acuză social-democrații pe șeful statului

Guvernul a adoptat, marți, modificarea OUG 7 pe legile justiției, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Tudorel Toader a anunțat, la finalul ședinței Executivului, că actul normativ conține cinci modificări, între care se numără și cele privind delegările în funcțiile de conducere ale parchetelor și posibilitatea ca un judecător să candideze la șefia parchetelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.