Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Franța vrea să trimită trupe în România, în contextul conflictului Rusia-Ucraina

Agerpres
Emmanuel Macron

Emanuel Macron a anunțat miercuri disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Potrivit președintelui francez, Franța își exprimă solidaritatea cu statele europene preocupate de securitatea lor. Președintele francez a făcut anunțul în fața unor șefi militari.

Nathalie Loiseau, lider al grupului Renew din Parlamentul European, a scris pe Twitter: „Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este în solidaritate cu statele europene preocupate de securitatea lor”.

Anunțul Franței vine în contextul în care americanii susțin că Rusia a început deja operațiunea împotriva Ucrainei. Agresiunea ar urma să aibă loc în estul Ucrainei. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

„Avem informații care indică faptul că Rusia a poziționat deja în avans un grup de agenți operativi pentru efectuarea unei operațiuni „sub drapel fals” în estul Ucrainei. (...) Actorii de influență ruși încep deja să inventeze provocări generate de Ucraina, în presa controlată de stat și pe rețelele de socializare, prin care să se justifice o intervenție a Rusiei", Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.