Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă hidrologică - Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Bacău, Covasna și Harghita

ISU Banat
Inundatii

Hidrologii au emis o avertizare Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din județele Bacău, Covasna și Harghita, valabil luni, între orele 16.40 și 23.00, potrivit mediafax

Avertizarea Cod portocaliu, emisă de Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), este valabilă luni, între orele 16.40 și 23.00 și vizează mai multe râuri din județele Bacău, Covasna și Harghita.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, dar și a celor prognozate în următoarea perioadă, în zonele aflate sub avertizare se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic Oituz – bazin mijlociu și superior, anunță specialiștii.

O altă avertizare Cod galben de inundații, emisă tot luni de hidrologi, este valabilă până marți, la ora 16.00. Specialiștii susțin că în acest interval se pot produce viituri și creșteri de debite ale râurilor din 32 de județe ale țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.