Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Afganistan: Talibanii au luat ostatici toţi pasagerii dintr-un elicopter pakistanez

talibani

Cei şase pasageri ai unui elicopter al guvernului pakistanez au fost luaţi ostatici joi în estul Afganistanului, după ce aparatul de zbor a fost constrâns să aterizeze de urgenţă, potrivit unor surse oficiale afgane şi pakistaneze, relatează AFP. "Elicopterul a aterizat de urgenţă şi cele şase persoane, toate străine, care se aflau la bord au fost luate ostatice de talibani", a declarat pentru AFP guvernatorul districtului Azra, din provincia Logar, unde s-a produs accidentul, Hamidullah Hamid, precizând că pasagerii erau nevătămaţi după aterizare.

Purtătorul de cuvânt al autorităţilor din provincie, Salim Saleh, a subliniat că elicopterul era sub drapel pakistanez şi că "a luat foc înainte de a ateriza de urgenţă". Talibanii nu au reacţionat la acest anunţ. Ei sunt însă foarte prezenţi în provincia Logar, frontalieră cu Pakistan, şi activi în mod deosebit în districtul Azra. Ambasada Pakistanului la Kabul a confirmat la rândul său că un aparat al administraţiei locale din Pendjab (est), "un elicopter de tipul MI-17, efectua un zbor pentru o operaţiune de mentenanţă şi de revizie în Rusia".

"Credem că este vorba despre acelaşi tip de aparat ca acela care s-a prăbuşit în Logar", a declarat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Akhtar Munir, care a spus că nu ştie nimic despre persoanele aflate la bord sau despre cauzele accidentului. "Aveam permisiunea guvernului afgan pentru a-i survola teritoriul", a dat el asigurări. MI-17, de fabricaţie rusă, este un elicopter de transport militar utilizat în mod curent de armata pakistaneză, notează AFP, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.