Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în apropierea insulelor Taiwan şi Okinawa: Rusia a adus nave de război

stramtoarea taiwan

Alertă în apropierea insulelor Taiwan şi Okinawa: Rusia a adus nave de război

Ministerul japonez al Apărării a declarat vineri seara că a observat două nave de război ale Rusiei în apele din apropierea Taiwanului şi a insulelor japoneze Okinawa în ultimele patru zile, după un anunţ similar făcut săptămâna aceasta de Taiwan, anunță Mediafax.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat marţi că a reperat două fregate ruseşti în largul coastei sale estice şi că a trimis avioane şi nave pentru a le supraveghea.

Guvernul japonez a declarat luna trecută că activitatea militară repetată a Rusiei în apropierea teritoriului japonez, inclusiv exerciţiile comune cu forţele chineze, reprezintă o "preocupare serioasă" pentru securitatea naţională a Japoniei.

Japonia şi Taiwan s-au alăturat Statelor Unite şi Uniunii Europene în impunerea unor sancţiuni de amploare împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei

Ministerul japonez a declarat că două fregate din clasa Steregushchy au fost observate pentru prima dată la 70 km la sud-vest de cea mai vestică insulă japoneză Yonaguni, în prefectura Okinawa, în apropiere de Taiwan, marţi dimineaţă, potrivit Reuters.

Navele au navigat înainte şi înapoi prin apele dintre Yonaguni şi Taiwan, s-au deplasat spre est şi au fost reperate ultima dată vineri în apele dintre insulele Miyako şi Okinawa, a precizat ministerul, adăugând că Japonia a trimis două nave pentru a monitoriza navele ruseşti.

Agenţia rusă de ştiri Interfax a relatat marţi că un detaşament de nave ale Flotei ruseşti din Pacific a intrat în părţile sudice ale Mării Filipinelor pentru a îndeplini sarcini în cadrul unui exerciţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.