Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Arad! Femeie mușcată de șacal chiar la câțiva metri de primărie

sacal

Aradul a devenit un oraș în care au început să-și facă apariția animale sălbatice care atacă viețuitoare. În mai toate cartierele au fost văzute vulpi și mai nou șacali.

Dacă până acum nimeni nu a fost atacat în Arad, doar câteva pisici căzând pradă fiarelor sălbatice, de această dată o femeie a fost mușcată de mână încercând să își salveze animalul de companie.

Atacul a avut loc duminică, 13 august 2023, după-amiază, în parcul Mihai Eminescu din municipiul Arad, la câțiva metri de primărie.

O femeie care își plimba duminică animalul de companie, un bichon, este prima pe lista lor de atac. Femeia și cățelul erau așezați pe bancă în momentul atacului. Aceasta a crezut că un câine a mușcat-o, abia după și-a dat seama că era șacal.

Duminică, 13 august, în jurul orei 17.30, eram împreună cu cățeleușa mea aflată în lesă pe o bancă, în Parcul Eminescu. În partea stângă veneau doi bărbați cu un cățel, deodată am observat că în diagolană din spatele lor vine un câine, am crezut că este câinele lor, dar m-am înșelat, s-a repezit asupra cățelului, bărbații au reușit să se descotorisească de atacator, iar câinele agresiv a zărit-o pe cățelușa mea și a atacat-o. A tras cu dinții de ea, a ridicat-o și încercând să o apăr m-a prins de mână nevrând să îmi dea drumul. Bărbații mi-au sărit în ajutor lovindu-l de nenumărate ori pe acel câine, care nu a lătrat. După acest eveniment i-am întrebat ce câine e ăsta. La întoarcerea de la UPU și Infecționase mi-am dat seama că atacatorul a fost un șacal, și-a căutat prada la o oră neobișnuită”, mărturisește femeia, conform „Adevărul”.

Oamenilor le-a atras atenția urechile foarte lungi și ascuțite, botul alungit, spatele închis la culoare și dungat, dar și agresivitatea animalului.

De luni de zile arădenii fac sesizări că este plin de animale sălbatice în parcuri unde sunt și copii, însă nu s-a luat nicio măsură. „Am sunat și la Poliția Locală, deoarece am văzut de nenumărate ori în Micălaca vulpi, însă nu a venit nimeni după ele”, spune un arădean.

Numărul șacalilor „de oraș” a început să crească, în ultimii ani. Până acum atacurile erau asupra fermelor de animale de pe Valea Mureșului.

Nimeni nu se aștepta ca în municipiu să atace, dar animalele au devenit mai îndrăznețe și au ajuns și în centrul orașului.

În zona Teba, copiii care se jucau seara în parc au filmat o vulpe. Ei sunt vizitați aprope zilnic de o mamă cu doi pui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.