Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Asia: un puternic ciclon va lovi coasta vestică a Indiei şi sudul Pakistanului

Ciclonul Mocha

O furtună care se află în largul coastei de vest a Indiei s-a intensificat şi a devenit un puternic ciclon care ar putea lovi statul Gujarat (vestul Indiei) şi regiuni din sudul Pakistanului săptămâna aceasta, a anunţat departamentul meteo, potrivit Reuters.

Ciclonul, denumit Biparjoy, este aşteptat să atingă uscatul joi după-amiază între localităţile Mandvi (din statul indian Gujarat) şi Karachi (Pakistan), când va aduce vânturi cu viteză maximă de 125-135 de kilometri pe oră şi cu intensificări de până la 150 de kilometri pe oră, a precizat luni Departamentul meteorologic din India (IMD).

Departamentul meteo a recomandat comunităţilor de pescari să sisteze operaţiunile şi să evacueze rezidenţii din zonele de coastă ale regiunilor Saurashtra şi Kutch din statul Gujarat, potrivit Agerpres.

Două dintre cele mai mari porturi din India - Mundra şi Kandla - sunt situate în Golful Kutch, în timp ce rafinăria Jamnagar, cea mai mare rafinărie de petrol deţinută de Reliance Industries, are sediul în Saurashtra.

Şapte echipe din partea Forţei naţionale de răspuns în caz de dezastre şi 12 echipe din partea Forţei regionale de răspuns în caz de dezastre au fost mobilizate în districtele cu cel mai ridicat risc de a fi afectate de furtună, a scris pe Twitter premierul statului Gujarat, Bhupendra Patel.

Circa 12 districte din regiunea de coastă Gujarat se vor confrunta cu precipitaţii intense şi viteze mari ale vântului, deşi unele dintre acestea nu sunt dens populate, ceea ce ar limita pagubele, a declarat un oficial al biroului meteo, care nu a dorit ca numele să-i fie făcut public.

Un ciclon produs în 1998 a provocat moartea a cel puţin 4.000 de persoane şi pagube de milioane de dolari în Gujarat.

Biparjoy a provocat întârzierea ploilor musonice anuale în statul sudic Kerala, însă în prezent condiţiile sunt favorabile ploilor, atât de necesare în unele regiuni din statele Maharashtra, Karnataka, Andhra Pradesh şi Tamil Nadu, a precizat biroul meteo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.