Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Belgia: Serverele Ministerului de Interne, ţinta unui atac cibernetic de amploare

vestidinrusia.ro
atacuri cibernetice hacker laptop

Ministerul de Interne belgian a fost vizat de un atac ''cibernetic, bine ţintit'', dar autorii nu au putut avea acces la datele cele mai sensibile, a anunţat marţi un purtător de cuvânt, pentru postul public de televiziune RTBF, transmite AFP, conform AGERPRES.

Directorul de comunicare al Serviciului public de interne belgian (SPF), Olivier Maerens, a evocat o operaţiune de ''spionaj cibernetic'', însă a precizat că atacatorii nu au reuşit să acceseze datele cele mai sensibile păstrate în servere bine protejate.

Parchetul federal belgian a lansat o anchetă pentru a afla originea şi circumstanţele atacului cibernetic, natura datelor piratate şi eventuala implicare a unui stat străin.

Atacul a fost descoperit în luna martie, dar a început în 2019, potrivit experţilor belgieni.

La începutul lunii mai, un atac masiv a ţintit reţeaua Belnet, care conectează instituţiile de învăţământ superior, centrele de cercetări şi administraţiile publice din Belgia.

Operaţiunea desfăşurată contra computerelor SPF nu a avut în vedere o cerere de răscumpărare, ci a fost ''mai complexă, bine ţintită, ceea ce duce cu gândul la spionaj'', au indicat mai mulţi experţi contactaţi de RTBF.

''Au fost luate măsuri de urgenţă pentru a stopa accesul atacatorului'', a explicat Olivier Maerens, care a adăugat că securitatea serverelor a fost consolidată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.