Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Brazilia - ArcelorMittal evacuează zona din jurul barajului său minier inactiv de la Serra Azul

ournet.ro
baraj xepian-xe nam noy

ArcelorMittal a anunţat vineri evacuarea, ''ca măsură de precauţie'', a unei comunităţi de 200 de persoane din jurul barajului său minier inactiv de la Serra Azul, în sud-estul Braziliei, la două săptămâni după ruperea unui baraj vecin, relatează AFP preluată de Agerpres.

După ''o examinare foarte minuţioasă'', grupul siderurgic ''a luat decizia de a pune în practică planul de evacuare'' legat de barajul minier de la Serra Azul, inactiv din 2012, a anunţat el într-un comunicat.

Pe 25 ianuarie, ruperea barajului minei Corrego do Feijao, proprietate a grupului Vale situată în statul brazilian Minas Gerais (sud-est), a provocat o maree de nămol care a luat cu ea totul, provocând cel puţin 150 de morţi şi 182 de dispăruţi, potrivit ultimului bilanţ oficial provizoriu.

Aproximativ 200 de membri ai unei comunităţi situate la cinci kilometri în aval de barajul de la Serra Azul au fost evacuaţi, ''ca măsură de precauţie'', şi plasaţi în ''locuri de cazare temporară'', ''în acord'' cu autorităţile locale.

Mina Serra Azul este situată la Itatiaiuçu, în Minas Gerais. Barajul cu reziduuri, care este un baraj în amonte, este inactiv din octombrie 2012.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.