Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în California după ce un cuplu a fost acuzat de atrocităţi incredibile: Şi-au torturat şi pus în pericol cei 13 copii

alerta

Americanii David şi Louise Turpin au fost inculpaţi pentru tortură şi punerea în pericol a celor 13 copii ai lor. Cei doi au fost descoperiţi, după ce o fiică al lor, de 17 ani, a reuşit să sune duminică la 911, iar apoi poliţiştii au descoperit "casa terorii" din Perris, California.

Anchetatorii au găsit la faţa locului "mai mulţi copii legaţi de pat, în întuneric şi într-un miros îngrozitor", conform poliţiei din Riverside.

David şi Louise Turpin, de 57, respectiv 49 de ani, "nu au putut explica motivele pentru care copiii lor erau reţinuţi în acest mod".

O vecină a familiei a povestit că aceşti copii, zece fete şi trei băieţi, cu vârtse între 2 şi 29 de ani, "păreau să fie subnutriţi, foarte palizi, de parcă niciodată nu au văzut soarele. Ei nu ieşeau niciodată, sau doar dacă mama lor îi supraveghea".

Presa americană a aflat mai multe despre familia Turpin. Louise, casnică, a fost crescută în Virgina, într-o familie religioasă cu şase copii. În momentul arestării, ea ar fi avut o atitudine dezinvoltă. "Avea un aer ciudat. Ofiţerul de poliţie îi vorbea, iar ea avea un zâmbet în colţul gurii şi a scuipat de două ori", notează presa internaţională.

David era inginer, specializat în probleme de securitate şi apărare. Doar el lucra pentru a întreţine familia. În toate fotografiile, el apărea cu aceeaşi tunsoare, asemănătoare cu cea a membrilor trupei Beatles.

Cei doi îşi învăţau copiii la domiciliu, dar nu frecventau biserica şi nu aveau prieteni.

CNN scrie că părinţii lui David nu şi-au văzut nepoţii de patru-cinci ani.

Conform fotografiilor de pe reţelele de socializare, copiii sunt mereu îmbrăcaţi identic. "Din motive de securitate", a declarat bunica Betty Turpin, care i-a descris pe David şi Louise drept părinţi "foarte protectori".

În 2015, cupul a sărbătorit 30 de ani de căsătorie la Elvis Chapel din Las Vegas, iar Kent Ripley, sosia lui Elvis Presley, îşi aminteşte de această familie. "Nu vezi în fiecare zi o familie cu 12 sau 13 copii. Păreau să se înţeleagă bine şi copiii se purtau bine. Erau slabi, dar păreau foarte activi. Îmi aduc aminte că erau şcolarizaţi acasă. David avea un loc bun de muncă şi muncea mult. Sunt fără cuvinte. Sper că sunt bine copiii", a spus el.

Familia Turpin a fost la Las Vegas în 2011, 2013 şi 2015.

New York Times a obţinut documente oficiale care arată că familia Turpin s-a confruntat în repetate rânduri cu mari probleme financiare.

În 2010, ei au plecat din Texas, pentru a se instala la Murrieta, în California. David Turpin câştiga 11.000 de dolari lunar la inginer la Northrop Grumman, o firmă de securitate din San Diego. Însă datoriile nu pot fi plătite şi trebuie declarat falimentul.

Şi în Texas familia s-a confruntat cu marii datorii, la începutul anilor 90, când şi-a declarat falimentul.

Conform poliţiei, fata de 17 ani care a reuşit să scape şi a apelat numărul de urgenţă 911 de pe un telefon mobil găsit în casă "părea să aibă doar 10 ani".

Cei 13 copii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale şi li s-a oferit apă şi mâncare, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.