Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în China: Zece orașe au fost puse în carantină din cauza noului coronavirus

studies.aljazeera.net
Xinjiang, regiune în China

Zece orașe din China au fost puse în carantină de autorități, ca măsură de precauție pentru a opri răspândirea noului coronavirus, depistat inițial la Wuhan, în provincia Hubei, după ce epidemia a ucis 25 de persoane, iar peste 830 de oameni au fost infectați, relatează The Telegraph, potrivit Mediafax.

În total, autoritățile au suspendat transportul public în zece orașe din provincia Hubei în urma epidemiei, a relatat cotidianul Hubei Daily.

Autobuzele nu vor mai circula în orașele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi, iar la Ezhou au fost închise gările.

În orașul Zhijiang, toate locurile publice au fost închise, cu excepția spitalelor, supermarketurilor, piețelor agricole, benzinăriilor și farmaciilor, a precizat Hubei Daily.

Trenurile și autobuzele nu mai circula de joi în Huanggang, localitate aflată la 70 de kilometri de Wuhan, primul oraș pus sub carantină. Locuitorilor li s-a cerut să nu plece din oraș nici prin alte mijloace. Potrivit Reuters, în Huanggang au fost raportate 12 cazuri de infecție cu virusul.

Citește și: Salarii înghețate în 2020 pentru angajații primăriei din Craiova. Votul în Consiliu va fi pe 30 ianuarie

Autoritățile au anulat o serie de evenimente publice și din alte părți ale Chinei, care au loc în perioada Anului Nou Lunar, și au închis Orașul Interzis din Beijing.

De asemenea, parcul de distracții Disneyland de la Shanghai a fost închis pe termen nedeterminat.

Festivități speciale erau pregătite pentru Noul An Lunar al Șobolanului în zona Locuinței lui Mickey Mouse.

Coronavirusurile fac parte dintr-o mare familie de virusuri care provoacă boli diverse, de la răceala comună la SARS, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Simptomele sunt și ele diverse, de la febră la insuficiență renală, iar, în unele cazuri, la deces. Unele se transmit ușor de la o persoană la alta, altele, nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.