Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în două localităţi importante: Apa e contaminată cu E.coli, amoniu şi nitraţi

alerta

Alertă de ultimă oră în două localităţi importante de lângă Capitală. Apa este contaminată cu mai multe substanţe, dar populaţia nu a fost anunţată.

Două localităţi importante aflate la doar câţiva kilometri de Bucureşti au doar apă de la care oricine se poate îmbolnăvi. La Vidra şi Jilava, în puţuri şi fântâni, bacteriile sunt de cinci ori peste limitele admise. Principalul focar de infecţie este la vedere: o groapă de gunoi administrată de o firmă care a fost în zadar amendată de Garda de Mediu. Dar şi localnicii îşi fac rău singuri: dejecţiile de la mai multe blocuri ajung pe un teren viran şi se infiltrează în pânza freatică.

Citeşte şi: Avertismentul dur al lui Traian Băsescu după condamnarea fratelui său: 'Mă lupt cu ei'

Primarii, şi din Vidra şi din Jilava, sunt arestaţi, iar subalternii lor aşteaptă doar să iasă din funcţii. În schimb, inspectorii sanitari care răspund de sănătatea oamenilor din zonă nu văd ceea ce localnicii arată oricui: apa pe care ei ar trebui să o bea este plină de impurităţi, anunţă știrile TVR. Jilava nu a avut niciodată apă curentă. Dar până acum câteva luni localnicii puteau măcar să se folosească de apa din fântâni şi puţuri. Aceeaşi situaţie şi în comuna Vidra, aflată la câţiva kilometri. Între cele două localităţi este însă un munte de gunoi. Localnicii spun că de aici vine tot răul.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri din interiorul PNL: Actul semnat de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (document)

Garda de Mediu a amendat recent, pe 25 mai, firma care administrează groapa de gunoi. 210.000 de lei pentru o serie de nereguli. Inspectorii au cerut atunci Direcţiei de Sănătate Ilfov să verifice calitatea apei din zonă. Pe 7 iunie nu exista niciun rezultat. Oficial, inspectorii sanitari au comunicat TVR că probele au fost luate pe 8 iunie, iar rezultatele sunt dezastruoase. Analizele din această lună arată că apa din Jilava şi Vidra conţine azotaţi de patru ori peste limitele admise. În cazul amoniului, concentraţia este de şapte ori peste cifrele standard, mai spune sursa citată.

Citeşte şi: Alina Bica, noi dezvăluiri: Ce a spus fosta şefă a DIICOT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.