Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Europa - Tulpina descoperită la nurci în Polonia poate fi transmisă la om

www.acdb.ro
nurca

O tulpină a noului coronavirus descoperită într-o fermă de nurci din nordul Poloniei poate fi transmisă de la nurcă la om şi viceversa, a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii polonez, informează Reuters.

La finalul lunii ianuarie, COVID-19 a fost descoperită la nurci într-o fermă din districtul polonez Kartuzy, oficialităţile de la Varşovia precizând că este vorba despre primul asemenea caz din Polonia. Toate nurcile din ferma respectivă urmau să fie sacrificate.

''Informaţiile obţinute de inspectoratul de sănătate publică şi experienţele de anul trecut din Danemarca şi Ţările de Jos indică în mod clar acest lucru şi în Polonia: acest virus se poate transmite de la nurcă la om şi viceversa'', arată o declaraţie a Ministerului Sănătăţii polonez.

BREAKING O nouă tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România

La începutul lunii noiembrie, Danemarca a început sacrificarea tuturor celor 17 milioane de nurci, după ce în câteva sute de crescătorii a fost semnalată prezenţa noului coronavirus şi autorităţile au descoperit mutaţii ale acestuia în rândul oamenilor.

În luna august, Ţările de Jos au decis să închidă peste 100 de crescătorii de nurci după ce mai mulţi angajaţi au contractat COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.