Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Europa - Un nou război este pe cale să izbucnească: Premierul avertizează cu privire la declanșarea unei ofensive militare

X
soldati armenia

Premierul armean Nikol Pashinyan avertizează că un nou război ar putea izbucni în această săptămână. El se referă la un nou conflict cu Azerbaidjan. Motivul îl constituie disputa asupra unor teritorii controlate în prezent de armeni.

Nikol Pashinyan a susținut că Azerbaidjanul ar putea declanșa un nou război dacă Armenia nu face compromisuri cu Baku în ceea ce privește returnarea unor teritorii, potrivit Sky News.

Este vorba despre teritorii strategice controlate de Armenia de la începutul anilor 90. În zonă sunt mai multe sate care sunt importante deoarece controlează un drum principal către granița cu Georgia.

Pashinyan a semnalat în mod repetat în ultimele săptămâni că este dispus să returneze satele Azerbaidjanului. De altfel, autoritățile din Azerbaidjan susțin că returnarea teritoriilor reprezintă o condiție obligatorie pentru încheierea unui acord de pace între cele două țări.

Acordul ar trebui să pună capăt celor trei decenii de conflict din regiunea Nagorno-Karabah, pe care Azerbaidjanul a reluat-o într-o ofensivă în septembrie anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.