Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Japonia după erupția unui vulcan în sud-estul țării

www.volcanodiscovery.com
eruptie vulcanica

Japonia a emis vineri o alertă după erupţia unui vulcan în sud-vestul ţării, care a aruncat bolovani de mari dimensiuni pe o rază de aproape un kilometru de crater, a informat agenţia de presă Kyodo, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Pentru moment nu au fost raportate persoane rănite după erupţia vulcanului de pe Muntele Otake, situat pe o insulă din prefectura Kagoshima, precizează sursa citată.

Agenţia Meteorologică a Japoniei a stabilit nivelul de alertă la trei - pe o scară cu cinci niveluri, unde cinci declanşează evacuarea - pentru a restricţiona accesul în zona din jurul vulcanului după erupţia produsă la aproximativ ora 02:00 dimineaţa (17:00 GMT joi).

Mai multe "explozii" iniţiale au avut loc joi în crater, a afirmat agenţia, citată de Kyodo, care a avertizat că bolovanii de mari dimensiuni aruncaţi de vulcan ar putea ateriza pe o rază de doi kilometri.

O erupţie similară a avut loc la Muntele Otake în martie, când Agenţia meteorologică a emis de asemenea o alertă de nivel 3.

În Japonia există numeroşi vulcani activi, aflaţi în "Cercul de foc" al Pacificului, o zonă vastă care concentrează majoritatea seismelor şi a erupţiilor vulcanice de pe Terra

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.