Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Marea Britanie: Medicii îi cer premierului Theresa May să ia măsuri, pentru că pacienţi 'mor pe coridoarele' spitalelor

reuters
Theresa May

Medici din 68 de spitale din Marea Britanie au avertizat-o pe premierul Theresa May că unii pacienţi mor pe coridoare la unităţile de urgenţă supraaglomerate ale Serviciului Naţional de Asistenţă Medicală (NHS), relatează DPA. Într-o scrisoare datată miercuri şi publicată online de Health Service Journal, medicii din serviciile de urgenţă au afirmat că sunt foarte îngrijoraţi pentru siguranţa pacienţilor lor, conform Agerpres.

'Actualul nivel al compromisului în materie de siguranţă este uneori intolerabil, în ciuda celor mai bune eforturi ale personalului', au afirmat medicii, adăugând că sistemul naţional de sănătate a fost 'sever şi cronic nefinanţat'. Doctorii au afirmat că au fost cazuri cu 'peste 120 de pacienţi pe zi trataţi pe coridoare şi unii au murit prematur'.

Unele unităţi de primiri urgenţe au avut peste 50 de pacienţi la un moment dat pentru internare, în timp ce în alte unităţi pacienţii dormeau în secţii improvizate, au menţionat medicii în scrisoarea care a fost trimisă joi către media britanice.

Theresa May şi-a cerut scuze săptămâna trecută pentru anularea a zeci de mii de operaţii în sistemul naţional de sănătate în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, dar a minimalizat situaţia, vorbind despre o criză de iarnă în sistemul de sănătate finanţat din banii contribuabililor.

În răspuns la declaraţiile premierului britanic, medicii au afirmat că 'fără nicio îndoială s-a investit foarte mult efort şi energie atât la nivel local cât şi naţional pentru elaborarea de planuri pentru a face faţă presiunilor cu care se confrunta iarna sistemul naţional de sănătate'. NHS, care rămâne în mare parte gratuit pentru multe servicii, se află în centrul unei bătălii politice privind finanţarea şi privatizarea serviciilor de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.