Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Marea Neagră - Navele, avertizate să urmeze anumite rute din cauza minelor ucigașe

RNHS
mina de razboi

Direcția Hidrografică Maritimă a emis marți un aviz prin care recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră să urmeze anumite rute, cu o lățime de 2 mile marine, pentru a reduce riscurile cauzate de prezența unor mine, anunță Mediafax.

Ministerul Apărării Naționale a stabilit, în urma consultărilor între Forțele Navale Române și reprezentanții autorităților naționale cu atribuții în asigurarea siguranței navigației și ai agenților economici care desfășoară activități în spațiul maritim al României, măsuri pentru reducerea impactului pericolului de mine și pentru executarea navigației în condiții de siguranță.

Astfel, Direcția Hidrografică Maritimă a emis marți un aviz pentru navigatori, prin care recomandă tuturor navelor care navighează către și dinspre porturile românești de la Marea Neagră (Mangalia, Constanța, Midia, Sulina) să urmeze anumite rute de navigație, cu o lățime a pasei de 2 mile marine, pentru a reduce riscurile cauzate de posibila prezență a unor mine marine aflate în derivă.

Navigatorilor le-au fost recomandate navigarea cu atenție și întărirea observației vizuale și le-a fost solicitat să raporteze, imediat, autorităților maritime din țara noastră orice detectare a minelor.

Forțele Navale Române anunță că au luat măsuri de cercetare sistematică, pentru întărirea supravegherii spațiului maritim și pentru executarea unor intervenții rapide, cu structuri specializate, pentru asigurarea securității navigației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.