Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Munţii Făgăraş: Accident cu un grup de zeci de studenţi. Profesorul care îi însoţea a murit

Ultima Ora breaking news

Un profesor care însoţea pe munte un grup de studenţi a murit, sâmbătă, iar un alt bărbat a fost rănit după ce au căzut câteva zeci de metri într-o prăpastie pe o creastă din Munţii Făgăraş, echipe de salvamontişti, dar şi echipaje ISU şi din cadrul Poliţiei Argeş mergând la locul incidentului, informează news.ro.

Vezi şi: Noua dietă la modă în lumea vedetelor: Cum slăbeşti consumând zilnic suc de lămâie

Potrivit Salvamont România, salvatorii montani din Argeş au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unei persoane care a căzut câteva zeci de metri în zona de creastă a Masivului Făgăraş, în sectorul din apropierea Vârfului Moldoveanu. A fost solicitată intervenţia unui elicopter, care nu a putut interveni din cauza condiţiilor meteo.

După ce au ajuns la faţa locului, salvatorii montani au anunţat autorităţile că este vorba despre un bărbat mort şi unul rănit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea aproximativ 40 de ani. Surse locale au declarat că victima era profesor şi însoţea un grup de studenţi la Geografie care se aflau într-o excursie pe munte.

Vezi şi: Cazurile care au şocat Europa: Legumele pe care le ai în congelator şi care te pot omorî

La rândul său, Mădălina Epure din cadrul ISU Argeş a spus că bărbatul decedat şi cel rănit făceau parte dintr-un grup de aproximativ 40-50 de persoane care coborau de pe Vârful Moldoveanu către Valea Rea. Ea a precizat că bărbatul rănit este conştient.

Acţiunea salvatorilor, care trebuie să recupereze victimele, este foarte dificilă întrucât zona în care au căzut cei doi este una accidentată. De asemenea, souă ambulanţe SMURD, autospeciala de transport victime multiple, dar şi o echipă de criminalişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Medicină Legală Argeş au pornit către zona în care s-a produs accidentul, urmând ca autospecialele să se deplaseze atât cât va permite traseul. Salvatori montani din judeţele învecinate Argeşului sunt pregătiţi să intervină în sprijinul salvamontiştilor argeşeni.

Vezi şi: Motivele pentru care TREBUIE să consumi porumb fiert: Te protejează inclusiv de cancer .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.