Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Parlamentul Republicii Moldova: Procurorul general a cerut ridicarea imunităţii pentru două deputate. Acestea ar putea fi reţinute pe loc

Procurorul General interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a cerut astăzi ridicarea imunității deputaților Marina Tauber și Apostolova Reghina, din Partidul ŞOR, a anunțat Zinaida Greceanâi, preşedintele Parlamentului, în timpul ședinței de luni.

Deocamdată nu a fost anunțat motivul, dar precizăm că ambele deputate figurează în raportul Kroll privind frauda bancară. În continuare, Comisia Juridică, numiri și imunități s-a convocat pentru a examina cererea lui Robu. La ședință au fost chemate și cele două deputate din Partidul Șor, anunţă jurnal.md.

Fracțiunea Partidului Șor a anunțat că părăsește în semn de protest ședința Parlamentului. În continuare, plenul urmează să decidă asupra solicitării procurorului general interimar privind ridicarea imunității parlamentare a deputaților Marina Tauber și Reghina Apostolova.

„Este o răzbunare politică. Nu ne temem de ridicarea imunității. Nu ne considerăm vinovați. Nu intenționăm să ne ascundem, dar totodată nu intenționăm să participăm la ședința Parlamentului unde, la comanda lui Dodon, va fi comisă o nedreptate”, a declarat Denis Ulanov.

Cele două deputate au declarat că nu le miră această solicitare și că nu au de gând să fugă de anchetă.

„De trei luni așteptam acest lucru. De ce nu a fost solicitată ridicarea imunității tuturor deputaților din Kroll? Noi vom colabora cu ancheta. Nu am furat nimic. Nu avem de ce să ne temem”, a comentat Reghina Apostolova.

„Nu ne temem de ridicarea imunității. Am devenit deputat nu pentru imunitate. Am trăit toți fără imunitate, așa o să trăiesc în continuare”, a spus și Marina Tauber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.