Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ în Poliție: Sindicaliștii spun că pregătesc PROTESTE, după ce Marcel Vela ar fi refuzat acordarea stimulentului de risc poliţiştilor/ Replica lui Ciocan

Inquam Photos / Octav Ganea
protest polițiști martie

Sindicatul Europol îl cuză pe ministrul de Interne, Marcel Vela, că refuză acordarea stimulentului de risc poliţiştilor, în condiţiile în care deja numărul poliţiştilor infectaţi cu noul coronavirus a depăşit 4.300, iar 9 persoane au murit. În plus, sindicaliştii cataloghează drept ”cea mai mare palmă dată poliţiştilor din MAI” proiectul de lege depus la Senat şi care prevede acordarea unui stilument financiar poliţiştilor locali./ În REPLICĂ, Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, susține că totul este un fake lansat de unii animați de alte demersuri.

”În contextul extinderii alarmante a numărului de infectări în cadrul personalului Ministerului Afacerilor Interne, unde s-a depăşit numărul de 4.300 de cazuri şi au fost înregistrate nu mai puţin de 9 decese, ministrul Vela refuză categoric acordarea stimulentului de risc poliţiştilor, având în vedere activităţile desfăşurate de poliţiştii din prima linie de contracarare a răspândirii acestuia”, a transmis, miercuri, Sindicatul Europol.

Citește și: Adrian Streinu Cercel: ‘Nu vă spălați, nu purtați mască, dar atunci să nu vă mirați că vă îmbolnăviți’

Sindicaliştii afirmăcă au cerut acest lucru încă din luna aprilie şi au revenit cu mai multe cereri pe aceeaşi temă.

”Culmea, în data de 26.10.2020 a fost înregistrat la Senat proiectul de lege PL-x nr. 605/2020 pentru modificarea şi completarea art. 7 din OUG nr. 43/2020 prin care trei parlamentari propun acordarea stimulentului de risc în cuantum de 2.000 lei pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţie specifică de poliţist local din cadrul Poliţiei Locale şi a 1.000 lei, pe lună, pentru funcţionarii publici cu funcţii generale şi personal contractual din cadrul Politiei Locale, pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă. (...) Nu putem asista decât la cea mai mare palmă dată poliţiştilor din MAI, care în toată perioada pandemiei au fost la fel de expuşi ca şi angajaţii DSP-urilor sau prefecturilor, cadrele medicale, profesorii sau cei din asistenţă socială. Poliţiştii nu au primit nimic, deşi atât în perioada stării de urgenţă, cât şi în starea de alertă au fost omniprezenţi în linia întâi”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

Aceştia anunţă ”ample mişcări de protest” în perioada următoare.

”Poliţiştii au ajuns la capătul răbdării, pentru faptul că sunt consideraţi mingea de ping-pong a unei guvernări incapabile să acorde un drept meritat de poliţişti, în condiţiile în care stimulentul de risc este decontat din fonduri europene nerambursabile, iar conform declaraţiei publice a ministrului Finanţelor, de la debutul pandemiei, doar două treimi din bugetul alocat pentru aceste stimulente a fost cheltuit”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește și: Codrin Ștefănescu: ‘Liviu o duce prost cu sănătatea, are probleme mari cu coloana’ .

_

Purtătorul de cuvânt al Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, Christian Ciocan, a demontat un fake news care a fost pus în circulație chiar de unii membri de sindicat, după cum spune chiar el.

„În ultimele zile au apărut sporadic informații în presă, chiar și de la sindicatele din Poliție, că ministrul de Interne, Marcel Vela, refuză să acorde sporuri de risc pentru polițiști. Infirmăm categoric această informație. Mai mult decât atât, vă confirm, în calitate de director de comunicare și purtător de cuvânt al Federației, că ministrul Marcel Vela nu a refuzat vreodată să acorde vreun drept polițiștilor, ba din potrivă, și-a respectat toate angajamentele”, a transmis Christian Ciocan, pentru DC NEWS.

„Este surprinzător că apare o astfel de informație pentru că tocmai polițiștii din sindicatele care au transmis în mass-media așa ceva ar trebui să știe că acordarea unor astfel de drepturi nu este posibilă a se face pe genunchi, iar MAI, ca instituție de forță și parte în arcul guvernamental, colaborează cu alte ministere de resort care răspund de bani, iar deciziile nu se iau numai de un singur ministru, ci ca parte a unui program”, a continuat purtătorul de cuvânt al FSDPR.

„Vă reconfirm faptul că și astăzi ministrul de Interne și secretarul de stat Bogdan Despescu au discutat și analizat această situație cu consilierul pentru dialog social, colonelul Ionel Babuș, tocmai pentru a se înțelege clar că această preocupare a fost constantă. În toată această perioadă de timp, Poliția și celelalte structuri ale MAI au fost nu numai dotate cu tehnică nouă, cu armament, cu maieuri antiînjunghiere, cameră de corp, dar și-au și primit drepturile.

Repet, este cu atât mai surprinzătoare pentru noi această informație pentru că, în pandemie, ar trebui să dăm dovadă de solidaritate, nu să există voci care să transmită fake news, mai ales că aceste voci răzlețe provin chiar din sindicate”, a încheiat Christian Ciocan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.