Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Spania - Sindicatele feroviare pregătesc o grevă de Crăciun

www.caleaeuropeana.ro
tren franta

Sindicatul CCOO al angajaţilor din sectorul feroviar din Spania a făcut marţi un apel la o grevă naţională în perioada 21 decembrie - 7 ianuarie, în plin sezon al vacanţelor de Crăciun, pentru a denunţa condiţiile de muncă şi restructurările de personal, transmite AFP preluată de Agerpres.

Principala cauză a grevei o reprezintă "continua reducere a numărului de angajaţi" de la compania publică de căi ferate (Renfe) şi a companiei care gestionează infrastructurile feroviare (Adif), a explicat într-un comunicat CCOO, unul din cele mai importante sindicate din sectorul feroviar.

"Ne mobilizăm pentru a recupera locurile de muncă pierdute, pentru a îmbunătăţi puterea de cumpărare şi a implementa majorările salariale care erau prevăzute", a declarat Manuel Nicolas Taguas, secretarul general al secţiei feroviare la CCOO.

Potrivit organizaţiei sindicale, numărul de salariaţi de la Adif şi Renfe a scăzut cu aproximativ 5.000 de persoane începând din 2005, ajungând la aproape 26.000 de angajaţi.

În paralel, sindicatul care îi reprezintă pe agenţii responsabili de securitatea feroviară a făcut şi el un apel pentru declanşarea grevei în data de 14 decembrie, pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.