Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Suedia după o tentativă de incendiere a unui edificiu religios evreiesc

iStock
suedia, IT

Poliţia suedeză a anunţat luni că întreprinde o anchetă în legătură cu o tentativă de incendiere a unui edificiu religios situat într-un cimitir evreiesc din Malmo (sud), aceasta fiind o nouă agresiune comisă după atacarea unei sinagogi cu un cocteil molotov, ca urmare a deciziei preşedintelui american, Donald Trump, de recunoaştere a Ierusalimului drept capitala Israelului, relatează AFP. Două obiecte aprinse au fost aruncate asupra edificiului, situat în cimitirul evreiesc din Malmo, cel de-al treilea oraş ca mărime al ţării, potrivit unui comunicat al adunării evreieşti, conform Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Lars Forstell, a declarat pentru AFP că a fost deschisă o anchetă pentru ''tentativă de incendiu criminal'' şi că respectiva clădire nu a suferit pagube serioase şi că nimeni nu a fost rănit. Pentru comunitatea evreiască din Malmo, acest incident este ''extrem de grav''. ''Nu putem accepta să fim ţinta unor ameninţări şi atacuri'', a reacţionat ea.

Autorităţile suedeze au întărit măsurile de securitate în jurul locurilor de cult şi al centrelor culturale evreieşti după atacul întreprins cu un cocteil molotov asupra unei sinagogi sâmbătă la Goteborg. Trei persoane au fost arestate şi plasate în arest duminică. După recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului de către preşedintele Trump, 200 de persoane au manifestat la Malmo împotriva acestui anunţ, potrivit media suedeze. Din coloana de manifestanţi s-au auzit sloganuri ostile evreilor şi ameninţări, potrivit cotidianului Sydsvenskan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.