Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Târgu-Jiu! Focar de scarlatină la o grădiniță: 4 copii bolnavi

gradinita

Un focar de scarlatină a fost declarat într-o grădiniță cu program prelungit din Târgu-Jiu, după ce patru cazuri au fost confirmate la copii. Grădinița rămâne totuși deschisă, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanților DSP Gorj, focarul de scarlatină a fost declarat miercuri, la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, unde au fost înregistrate patru cazuri.

Primul a apărut în 17 ianuarie la o fetiță de patru ani, care a fost internată în Secția Boli Infectioase a Spitalului Judetean Târgu-Jiu cu febră, angină și eruptie cutanată. Fata a fost ulterior externată.

Celelalte trei cazuri au apărut în perioada 24-28 ianuarie.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi - Cod galben de viscol și ninsori. 27 de județe vizate

„Două cazuri au fost internate în Sectia Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu și un caz a fost prezentat pentru consult la camera de gardă cu semne clinice de boală, dar refuzând internarea, ulterior cu evoluție favorabilă”, se arată într-un comunicat al DSP Gorj.

O echipă formată dintr-un medic epidemiolog și doi asistenți de igienă a mers la grădiniță, unde a dispus intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție. Grădinița este monitorizată de reprezentanții DSP, dar cursurile nu au fost suspendate.

Scarlatina este o boală infecțioasă bacteriană care necesită izolare și supraveghere clinică, iar în lipsa unui tratament pot apărea complicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.