Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în zona retrocedată din parcul IOR. Primarul Robert Negoiță face apel la autoritățile de mediu

b365
Robert Negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a fost astăzi în zona retrocedată a parcului IOR, constatând o situație revoltătoare: mai mulți copaci sunt deja tăiați suprafața de spațiu verde diminuându-se pe zi ce trece.

„Pe suprafața retrocedată din parcul IOR se întâmplă de ceva timp un fenomen care ar trebui să fie în atenția autorităților. Sunt deja zone întregi defrișate, probabil de așa-zișii proprietari ai acestui teren. Aceste aspecte ar trebui controlate și pedepsite și fac un apel insistent către Garda de Mediu, dar și către Primăria Generală care se face responsabilă de retrocedarea acestei zone verzi, parte a parcului IOR. Primăria Sectorului 3 dă frecvent amenzi aici dar aceste amenzi sunt insignifiante ca valoare și nu pot determina pe cei care dețin terenul să nu mai defrișeze copacii”, a explicat primarul Robert Negoiță.

Primăria Sectorului 3 a contestat în instanță retrocedarea celor 12 hectare de parc și a câștigat procesul în primă instanță. Din păcate, Primăria Generală a fost instituția care a făcut recurs și procesul a fost în final pierdut, judecătorii stabilind că Primăria Sectorului 3 nu are calitate procesuală în această cauză, nefiind administratorul terenului înainte de momentul retrocedării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.