Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Încă TREI pacienţi au murit în incendiul de la ATI. 10 morţi la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ

lumanari

Încă un pacient de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ a murit, după incendiul care a cuprins sâmbătă seara un salon. Numărul deceselor ajunge la opt.

„Avem 8 decese, un salon evacuat, iar 8 pacienți o să fie transferați la Iași. O să fie transferați la Lețcani. Sursa incendiului e evaluată de ISU. Ei spun că ar fi un scurtcircuit.”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

UPDATE: Încă doi pacienţi au murit. S-a ajuns la un număr de 10 decese!

Conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț a decis să-i transfere pe pacienții ATI care se aflau lângă salonul care a luat foc. Mai multe autospeciale de la Iași au plecat la Piatra Neamț pentru a-i lua pe bolnavi. Tot la Iași este transferat și medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienții morți în incendiul de la ATI.

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se află în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Incendiu a fost lichidat de către echipele ISU Neamț. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”, a transmis conducerea Spitalului Județean din Piatra Neamț.

O ambulanță SMURD cu medic și o autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Iași se deplasează către Piatra Neamț, pentru transportul victimelor la Spitalul Județean Iași. În funcție de evoluția situației, unii pacienți ar putea fi transferați la alte spitale din regiune, printre cele vizate fiind Spitalul din Bârlad.

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț a fost stins, iar primele evaluări arată că, probabil, incendiul a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele medicale.

În urma incendiului, șapte persoane au decedat, un pacient prezintă semne vitale slabe, iar medicul de gardă are arsuri de gradul II și III pe 80% din suprafața corporală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.