Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu la Ministerul de Interne. Pompierii intervin la sediul din Piaţa Revoluţiei/ UPDATE: Ce a ars

www.mai.gov.ro
Ministerul de Interne, MAI

Un incendiu a izbucnit, joi dimineață, într-o cameră a corpului A1 al sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) situat în Piața Revoluției din Capitală, trei autospeciale de pompieri fiind trimise la fața locului, potrivit ISU București-Ilfov, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov a precizat, pentru MEDIAFAX, că un incendiu a izbucnit, joi dimineață, într-o cameră a corpului A1 a sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI) situat în Piața Revoluției din Capitală.

La fața locului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o autoscară, două ambulanțe și o descarcarare.

A fost întrerupt și curentul în clădire, pentru a a securiza intervenția.

Surse din cadrul MAI au precizat pentru MEDIAFAX că la un birou de la etajul 6 s-a semnalat fum în interior, a intervenit pompierul de serviciu, dar, conform procedurii , a anunțat și Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov, nefiind flacără deschisă. Nu au fost persoane care să acuze probleme medicale.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Bogdan Toma, a anunțat, joi, că incendiul produs într-un birou de la nivelul etajului 6 al sediului MAI din Piața Revoluției a fost lichidat de echipa de intervenție prezentă în minister, nefiind răniți.

"În jurul orei 8.00, în această dimineață, echipa de primă intervenție a ISUBIF care este prezentă în MAI, a informat dispeceratul despre producerea unui incendiu într-un birou la nivelul etajului 6, incendiu care se manifesta doar cu degajare de fum. Până la ajungerea echipajelor de intervenție, a mașinilor de stingere, colegii mei din interiorul ministerului au reușit pătrunderea în spațiul în care s-a produs incendiul și, ajutați de un stingator, au reușit localizarea incendiului și ulterior lichidarea acestuia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, Bogdan Toma.

Nu au fost persoane care să necesite îngrijiri medicale.

"În acel birou, se aflau mai multe echipamente IT, din câte am înțeles, propuse spre retragere, au ars materiale plastice de unde și degajarea mare de fum. Nu a fost nevoie de evacuare sau persoane care să se evacueze. Intervenția a durat aproximativ 10 minute. În acest moment, incendiul este lichidat. În cazul instituțiilor publice și conform procedurilor de lucru în vigoare pe care dispeceratul le are la dispoziție, se trimit mai multe autospeciale pentru că vorbim de o instituție cu un număr mare de angajați și să prevenim alte situații de urgență trimitem mai multe autospeciale evitând astfel producerea de situații nedorite", a completat Bogdan Toma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.